Mottagningen

gruppfotoUrologcentrum startade i Borås 2007. Genom åren har vi utrett och behandlat hundratals patienter i alla åldrar med de mest skiftande behov. Vi utreder och behandlar alla urologiska sjukdomar hos både män och kvinnor.

En mångårig specialistpraktik inom urologi gör att vi kan erbjuda kompetent utvärdering och korrekt behandling utan att du behöver slussas runt i olika instanser.

Idag ägs mottagningen av av Urologkliniken vid Carlanderska Sjukhuset i Göteborg. Relationen till Carlanderska gör också att vi vid behov kan erbjuda en direkt dörr till ett av Sveriges ledande sjukhus.


Våra läkare är medlemmar i Sveriges Läkarförbund, Svensk Urologisk Förening, Svensk Privatläkarförening och European Association of Urology samt innehar svensk legitimation.

Personal

ola wahlgrenMedicinskt ansvarig är MD, PhD, Patrik Andius.

 

 

ola wahlgrenDr Ola Wahlberg är specialist i urologi sedan 1998. Han har tidigare varit sektionsansvarig för urologverksamheten på Alingsås Lasarett och medicinskt Ansvarig Läkare på urologmottagningen Capio Lundby Sjukhus i Göteborg.

 

kerstin johanssonSjuksköterska och Uroterapeut Kerstin Johansson, med stor erfarenhet av inkontinens problematik, impotens och prostatacancer. Medlem i Urologförbundet.

 

pia berntstigSekreterare Helena Nelson, med mångårig erfarenhet av mottagnings-verksamhet.

 

Urologcentrum är en privat mottagning vilket innebär att patientavgifter täcks antingen av privat sjukvårdsförsäkring eller av patienten själv.

Mottagningen ligger mycket lättillgängligt i centrala Borås, med god tillgång till parkering. Karta hittar du här >>
 

Öppettider

Vi har stängt 13:e och 14:e maj
Vi har öppet måndag till torsdag 8-16 fredag 8-13.
Telefontid 8:00-9:00
Med anledning av spridningen av Covid-19 har vi förstärkt våra rutiner för minimera risken för smittspridning, allt för att du som patient skall känna dig trygg när du kommer till ditt mottagningsbesök eller till din operation på Carlanderska Sjukhuset.
Frågorna förändras utifrån risken för smitta.
För tillfället gäller en veckas karens efter resa utomlands innan vi kan erbjuda ett mottagningsbesök. Vi vill också att du som patient skall ha 2 dagars symtomfrihet efter förkylning innan vi kan boka in dig för ett besök.

För dig som är äldre > 70 år manar vi till ytterligare försiktighet. Kontakta oss via telefon så hjälper vi dig.

Uroterapeutisk föreningLäkarförbundPrivatläkarföreningEuropean Association of UrologySPUFSvenska Urologiska Förening